55 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΕΣ

Υπάρχουν κάποια βράδια που τα όνειρα, μας τρομάζουν και μας αναστατώνουν πολύ..Εμείς λέμε ότι είδαμε ένα εφιάλτη, σε κάποιους λαούς όμως πιστεύουν ότι όταν κοιμόμαστε, μας πολέμουν δαίμονες και κακά πνέυματα.


Τις ονειροπαγίδες τις κατασκεύασαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε). Στη γλώσσα τους ονομάζεται asabikeshiinh
Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. 
Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα. Με τον καιρό και καθώς το παιδί μεγάλωνε, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Τα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής.


Πλέον τις κατασκευάζουμε κυρίως για διακοσμητικούς λόγους χρησιμοποιόντας εκτός απο τα φτερά... δαντέλες,κορδέλες,κρύσταλλα και χάντρες.

Δείτε τον βασικό τρόπο πλεξίματος της ονειροπαγίδας :


Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, το βασικό σχέδιο ή την δαντέλα, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και μοναδικό με το δικό σας γούστο.

Παρακάτω μερικές ιδέες..





















































Σχόλια